Binance Nasıl Hesap Açılır?

İnsanlar günden güne kripto paralara daha çok merak sarıyor ve kripto para borsalarının hacimleri hızla büyüyor. Dünyanın en büyük hacime sahip kripto para borsası olan Binance ise en çok tercih edilenler arasında. Bu yazımızda Binance nasıl hesap açılır sorunu yanıtladık.

Binance Hesap Açma

Binance üzerinden kripto para alım satım işlemleri yapabilmek için öncelikle Binance hesap açma adımlarını izlemelisiniz ve hesabınızı oluşturmalısınız. Binance hesabı oluşturmak oldukça hızlı ve basit bir işlemdir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

Binance web sitesi üzerinden Binance hesap açma;

  1. Binance web sitesine girerek üstte bulunan “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
  2. Mail adresiniz veya mobil cep numaranız ile kayıt olabilirsiniz.
  3. Kayıt ve şifre belirleme işlemlerinin ardından gelecek olan doğrulama e-mailini ve doğrulama SMS kodunu girin ve doğrulama işlemlerini tamamlayın.
  4. Binance kayıt işlemlerini tamamlamış oldunuz. Artık hesabınız açıldı. Ancak tüm işlemlerin kilitlerini açmak için kimlik doğrulaması yapmak zorundasınız. Profil sekmesinden “Kimlik” butonuna tıklayın.
  5. İsim ve TC kimlik numaranızı girin, ardından kimliğinizin ön yüzünün ve arka yüzünün fotoğraflarını çekerek gönderin.
  6. Sizi mobile yönlendirecek ve öz çekim fotoğrafınızı anlık olarak çekmenizi isteyecek. Yüzünüzün tamamını belirtilen çizgiler içinde tutarak fotoğrafınızı çekin.

Binance mobil uygulama üzerinden Binance hesap açma;

  1. Binance mobil uygulamasını telefonunuza indirin ve açın.
  2. Ana ekrandaki “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
  3. Mail adresi veya mobil cep telefonu numarası seçeneklerinden birini seçerek ve şifre belirleyerek kayıt olabilirsiniz.
  4. Mail veya SMS doğrulamasını yapın.
  5. Uygulamada ana sayfayı açın ve sol üstteki profil butonuna tıklayın.
  6. Üstte üyelik bilgilerinizin yanında kimlik onayınızın doğrulamadığı yazılı olacaktır. “Doğrulanmadı” yazan kısma tıklayarak kimlik doğrulama işlemlerini başlatabilirsiniz.
  7. Kimliğinizin ön ve arka yüzünün fotoğrafını çekip gönderin.
  8. Uygulama direkt ön kamerayı açacak ve yüzünüzün fotoğrafını isteyecektir, bu adımı da tamamladığınız taktirde doğrulama işlemleri tamamlanmış olacaktır.
binance üyelik
binance üyelik

Tüm bu işlemlerden sonra çok kısa süre içinde kimlik onay işleminiz kabul edilecektir. Artık Binance borsasında rahatlıkla işlem yapabilirsiniz. Bu aşamalardan sonra yapmanız gereken tek şey Binance’e para yatırmak olacak.

Binance kimlik bilgilerinizi hiçbir 3. taraf ile paylaşmaz, paylaşması anayasal bir suç teşkil eder. Ayrıca Binance’in kimlik fotoğrafı isteme sebebi bunun anayasal bir zorunluluk olmasıdır. Legal olan tüm kripto para borsaları kimlik fotoğrafı istemektedir. Kimliğinizin fotoğrafınızı gönderirken tamamen gizli kalacağından emin olabilirsiniz ve güvenle gönderebilirsiniz.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, ülkemizde kripto para alım satımları yaygın olarak tercih ediliyor. Binance’in düşük işlem komisyonları, hızlı para transferleri gibi artıları dolayısıyla oldukça sık kullanılsa da arayüzünün karmaşık olması birçok insanı zorluyor. Bu yazımızda Binance nasıl kullanılır başlığı altında Binance borsasının kullanımını anlatacağız.

Binance borsasında alım satım yapmak için birkaç ayrı yöntem vardır. Spot piyasaları tercih etmek, izole veya çapraz marjin ile kaldıraçlı işlem yapmak, vadeli işlemler borsasına girerek long/short pozisyonlarla isteğe bağlı kaldıraçlı işlem yapmak, P2P eşler arası alım satım yapmak. Bu kadar fazla yöntem içinde kendinize uygun olanı belirleyip orada işlem yapmanız gerekiyor.

Spot Piyasalar

Spot piyasalar, spot cüzdanınız aracılığıyla işlem yapabileceğiniz en temel piyasalardır. Spot piyasalardan kaldıraçsız olarak bir coin satın aldığınız taktirde fiziki olarak bu coini almış olursunuz ve başka cüzdanlara transfer edebilirsiniz. Uzun vadeli yatırımlar için spot piyasalar tercih edilmelidir.

Web sitesi üzerinden spot piyasalarda işlem yapabilmek için öncelikle yukarıdaki menüden “Piyasalar” seçeneğini seçmelisiniz. Ardından aşağıda çıkan menüden “Spot piyasalar”ı seçerek tüm spot piyasaları görüntüleyebilirsiniz. Bunlardan herhangi birine tıklayarak direkt işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca, sık sık takip edeceğiniz piyasaları yanında bulunan yıldız işaretine tıklayarak favorilerinize ekleyebilirsiniz.

Herhangi bir piyasaya tıkladığınızda karşınıza grafikler ve alım satım ekranı gelir. Bu ekranda sol tarafınızda emir defterini göreceksiniz. Emir defteri o an için açık olan emirleri gösterir. Yeşiller alış emirlerini, kırmızılar satış emirlerini belirtmektedir. Siz de bir limit emri oluşturduğunuzda kendi emrinizi emir defterinde görebilirsiniz.

Orta ve en büyük alanı kaplayan bölüm ise en çok kullanacağınız gösterge olan grafiklerdir. Genellikle mum grafiği tercih edilse de, isteğinize bağlı olarak çizgi grafiği veya derinlik grafiği açabilirsiniz. Grafiklerde yıllık, aylık, saatlik ve dakikalık periyotlarda mum ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca aynı menünün en sağ tarafındaki “Teknik Gösterge” menüsünden istediğiniz göstergeyi açıp kapatabilirsiniz.

Grafiğin alt kısmında alış ve satış emirlerini içeren bölüm bulunur. Limit, piyasa, stop limit, OCO emirlerinden herhangi birini seçerek emir oluşturabilirsiniz. Sol taraf alış emirleri için, sağ taraf satış emirleri için kullanılır.

Marjin Piyasalar

Marjin piyasalar kaldıraçlı işlem yapmak için kullanılır ancak bazı özelliklerinden dolayı vadeli işlemlerden farklıdır. Marjin piyasalar izole ve çapraz olmak üzere ikiye ayrılırlar. İzole marjin vadeli işlemler ile hemen hemen aynı görevi görür, tek farkı vadeli işlemler fiyatından değil direkt piyasa fiyatından işlem yapılmasıdır. Çapraz marjinde ise marjin hesaptaki tüm bakiye güvence olarak görünür ve likidasyon fiyatı buna göre belirlenir. Çapraz marjin hesabında coinleri kaldıraçlı olarak satıp, başka bir coine çevirip ardından o coini de tekrar satabilirsiniz. Kısacası bir borç alıp bu borcu istediğiniz gibi harcama hakkına sahipsiniz.

Marjin piyasalarda işlem yapmak için öncelikle spot cüzdandaki paranızı marjin cüzdana aktarmanız gerekmektedir. Bunu cüzdanlarınızın olduğu sekmeden yapabilirsiniz, transfer işleminde komisyon alınmamaktadır.

Marjin piyasada işlem yapmak için seçtiğiniz perin yanında 3x, 5x, 10x gibi ibarelerin bulunması gerekmektedir. Bu ifade kaç kat kaldıraça izin verildiği anlamına gelir. Marjin işleme izin veren bir per seçtiğinizde alış emirlerinizi kaldıraç oranına göre girebilirsiniz. Elinizde olduğundan fazla parayla alış yapmak istediğinizde sistemden otomatik olarak borç alırsınız ve kaldıraçlı işlem açmış olursunuz. İşleminizin sonunda borcu manuel olarak geri ödemeniz gerekmektedir. Marjin cüzdanınızda “Geri Ödeme” butonu aracılığıyla borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Marjin piyasada elinizde olmayan bir coini satabilirsiniz. Bu işlem short pozisyon açmanın marjin piyasadaki yöntemidir. Sistemden bu coini borçlanmış olursunuz ve coinin fiyatı düştüğünde piyasadan ucuz fiyattan alarak borcunuzu kapatabilirsiniz. Aradaki fark ise sizin net karınız olacaktır.

Vadeli İşlemler Piyasaları

Vadeli işlemler piyasaları sadece Long ve Short pozisyonlar açmak üzerine kuruludur. Vadeli işlemler piyasalarını genellikle kısa vadeli işlem yapanlar ve kaldıraçlı işlem yapanlar kullanmaktadır. Vadeli işlem yapmak için öncelikle paranızı spot cüzdandan vadeli işlemler piyasalarına göndermelisiniz. Bu işlem komisyon istememektedir.

“Piyasalar” bölümünden “Vadeli İşlemler Piyasaları” butonuna basarak vadeli işlemlere izin veren piyasaları listeleyebilirsiniz. Bunlardan seçmek istediğinize tıkladığınızda karşınıza vadeli işlem bölümü gelecektir.

Vadeli işlemler piyasalarında grafik sola dayalıdır ve ekranın büyük bir bölümünü kaplar. Sol üst köşede per seçimi bölümü bulunur, buradan hangi perde işlem yapmak istediğiniz seçebilirsiniz. Per seçiminin hemen sağında ise kaldıraç ayarlama seçeneği bulunmaktadır. 1x ile 125x arasında istediğiniz katta kaldıraç ayarı yapabilirsiniz. Kaldıracı yükselttikçe kazancın artacağı gibi, kayıpların da artacağını unutmayın.

Ekranın sağ tarafında alış ve satış yapabileceğiniz bölüm bulunur. Bu bölümde fiyat ve miktar bilgilerini girdikten sonra eğer alış pozisyonu açmak istiyorsanız “Alış – Uzun” seçeneğini, eğer satış pozisyonu açmak istiyorsanız “Satış – Kısa” seçeneğini kullanmalısınız. Kaldıraç miktarınıza göre alış veya satış emirlerinin büyüklüklerini ayarlayabilirsiniz.

  • Vadeli işlemler piyasalarında kaldıraçlı işlem açtığınızda borç geri ödemesi otomatik yapılır.
  • Vadeli işlemlerde karınızı ve zararınızı anlık olarak görebilirsiniz.
  • Long veya short pozisyon açtığınızda elinizde kalan nakit parayla tekrar işlem açtığınızda açık pozisyonunuz giriş ortalaması değiştirilerek değişir.

“Binance Nasıl Hesap Açılır?” üzerine 7 yorum.

  1. İyi borsa arıyorsanız tek önerim Binance. Az çok bu işlerde olan biriyim, çok fazla borsa denedim, en memnun kaldığım Binance oldu. Her şeyi sağlam.

  2. Binance hesabım daha bu borsa Türkiye’ye girmeden önce, Global’de vardı. Oraya bile ödeme gönderirken sorun yaşamadım. Ekipleri çok ilgili, iyi eğitimli. Türkiye’ye geldikten sonra burada popüler oldu ama öncesinde, Global borsada zaten milyonlarca hesap vardı. İşlem hacmi çok yüksek bir borsa.
    Bir de desteğe değinmeden olmaz. Diğer borsalarda üç gün bekliyorsun cevap gelmesi için, Binance ortalama yarım saat gibi bir sürede yanıt veriyor. Eğitim dökümanları çok iyi, desteğe herhangi bir şey sormaya bile gerek kalmıyor, hepsi açık ve net şekilde anlatılmış. Tavsiye ederim kesinlikle.

  3. BİNANCE EKİBİNE VE BORSASINA TEŞEKKÜR EDERİM. Türkiye’ye geldiniz bizi saçma sapan borsaların elinden kurtardınız. Komisyon ödeye ödeye canımız çıkıyordu. Binance komisyonları çok uygun. Hepsinden öte başka borsalarda göremediğim, özellikle yerli borsalarda hiç görmediğim alt coinler burada listeleniyor.
    Benim kripto ticaretim özellikle alt coinler üzerine kurulu. Dogecoin bile işlem hacmi çok yüksek diye yatırım yapmaktan kaçındığım bir coin. Bu açıdan benim ilgimi çeken coinlerin hepsi olmasa da büyük kısmı Bİnance üzerinde listeleniyor. Özellikle benim gibi düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum.

  4. Üç ay önce kaydoldum. Daha önce yerli borsalardan birindeydim. Önceki borsamda para yatırırken kırk takla atıyordum. 5 defa falan bir ödeme yaptım, 3 defa desteğe param nerede diye sormak zorunda kaldım. Arkadaşım Binance’i tavsiye etti, kaydoldum, kimlik onayı bile 20 dakika sürdü sadece. Hesabı onaylattıktan sonra 15 dakikada para yatırıp çekebiliyorsunuz. Ben globalde işlem yapıyorum, Bİnance Türkiye borsasına yatırıp oradan kripto olarak aktarıyorum. Başarılı bir borsa gerçekten.

  5. Bu borsa şu an Türkiye’de işlem hacmi olarak birinci sırada diye biliyorum. Çok ciddi sermayesi var. Global olanı zaten dünyada büyük oyunculardan. Bütün balinalar Binance üzerinden işlem yapıyor. Eğer soğuk cüzdan kullanmıyorsanız, al-sat yapıyorsanız birikiminizi tutabileceğiniz en sağlam ve güvenilir borsalardan bir tanesi. Tabi borsa kadar hesabınızı güvenceye almak da önemli. Onun için F2A gibi önlemleri var, hesap güvenliği için destek kısmında hazırladıkları yazılar var, onları okuyup uygulamanızı tavsiye ederim.

  6. bugüne kadar hiç sorun yaşamadım, bundan sonrada yaşayacağımı tahmin etmiyorum, binance gerçekten türkiyenin en sağlam borsası.

  7. Coin işine yeni girecek arkadaşlar gözü kapalı, başka bir yer düşünmeden anında bu borsada hesap açsınlar bana kalırsa. Pişman olmayacağınıza adım gibi eminim.
    Coin çeşitliliği çok fazla, coinler arasında doğrudan çapraz alım satım oluyor bazılarında. Anlık düşüş yükselişlerde sitenin hızı çok iyi, herhangi bir bekleme veya sıkıntı yaşamadan hemen işlem yapabiliyorsunuz.
    Borsa zaten güvenli ondan bahsetmeye bile gerek yok. Milyonlarca dolar dönüyor her gün borsada en ufak bir sıkıntı yaşatmamış bugüne kadar.
    Benim kişisel olarak en beğendiğim nokta Binance arayüzü. Gece modu, grafiklerde çubuk, dolgu vesaire gibi seçimler yapma imkanınız var. Eğer göze hoş gelen, çizim yapabileceğiniz bir ekran arıyorsanız onun ayarlarını aktif edip yapabilmeniz de mümkün.

Bir cevap yazın